KONSTRESOR  (för medlemmar)

Partille Konstförenings regler för resor i egen regi

 
 

 

Hösten 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Dagstur till Glasets Hus i Limmared och Abecita Konstmuseum i Borås torsdagen den 21 september 2017

 

Vi åker med buss kl. 09:30 från den stora parkering bakom Partille Kommunhus till Limmared, där vi besöker Glasets Hus och får en guidad visning av glasmuseet. Där äter vi sedan lunch. På eftermiddagen besöker vi Abecita Konstmuseum i Borås, som har en stor samling av kända grafiker och fotokonstnärer. Läs gärna på Abecita Konstmuseums hemsida. Vi får en guidad visning på museet och eftermiddagskaffe med bulle ingår.

 

Vi beräknar att vara tillbaka i Partille ca kl. 18:00. Pris för resa, inträde, visningar, lunch och eftermiddagskaffe är 600 kr, som inbetalas till vårt bankgirokonto 5618-1837 senast den 15 september. Glöm inte ange avsändare.

 

Bindande anmälan görs till Britta Ridelberg från onsdagen den 6 september kl. 10:00 på

tel. 031-26 60 50. Som vanligt har vi begränsat antal platser, så det är först till kvarn som gäller.

 

 

 

Konstresa till Stockhom den 27-29 oktober 2017

 

Vår andra konstresa i höst tar oss till Stockholm, dit vi reser med buss och guidas av vår kunniga guide, konstvetaren Michaela Jolin.

 

Dag 1. Kl. 08:00. Avresa från den stora parkeringen bakom Partille Kommunhus. Lunchrast vid Ödeshög. Framme i Stockholm kl. 14:30. Vi åker direkt till Waldemarsudde och förutom den sevärda permanenta utställningen ser vi också på "Vävda Världar" av Annika Ekdahl.  Därifrån åker vi till Scandic Hotel Ariadne, där vi äter middag och ska bo två nätter.

 

Dag 2. Efter frukost hämtas vi av bussen kl. 09:00 och åker till Stadshuset och visning där. Sedan åker vi till Artipelag, som ligger på Värmdö. Vi startar med att äta deras "helgbrunch" kl. 12:00, varpå vi ser utställningen som består av verk av konstnärsduon Bigert och Bergström. Till sist gör vi ett besök på Fotografiska Museet och ser bilder av Viviane Sasse och bildjournalistan Paul Hansen.

Därefter åker vi tillbaka till hotellet.

 

Dag 3. Kl. 10:00 efter frukost tar vi med oss väskorna till bussen och beger oss till Moderna Museet. Vi börjar med visningen (ser bl.a. collager av Louise Nevelson – Ukraina/USA) och äter lunch på själva museet. Kl. 14:00 lämnar vi Stockholm och via Örebro åker vi tillbaka till Partille. Vi gör en rast på vägen och är hemma ca. kl. 20:30.

 

Nettopriset är 3.575 kr per person vid minst 30 betalande. Resebyrån, Special Travel, reserverar sig för eventuella prisändringar.

Tillägg: Enkelrum 760 kr för 2 nätter.

Avbeställningsskydd: 150 kr per person. Gäller vid sjukdom före avresan.

 

I resans pris ingår:

Turistbuss under 3 dagar, 2 övernattningar med frukost på Scandic Hotel Ariadne,

1 middag på hotellet och två luncher på Artipelag resp. Moderna Museet

Entréer till ovannämnda museer, visningar av Michaela Jolin

 

Bindande anmälan till Sara Öhman från tisdagen den 19 september kl. 10.00 på tel. 0703-50 26 67. Faktura på totalbeloppet skickas ut av Special Travel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 
 


 

 

 

 

   
   
 


 

 
   
   
   
   
   
   
  Foto från tidigare resor.


Provence-resan september 2011


Berlinresan augusti 2010


Värmlandsresan maj 2009 (Inifrån Sahlströmsgården) foto Susanne Norberg


Värmlandsresan maj 2009


Londonresan september 2008