Medlemsbrev februari 2014
 
 

Februari 2014
 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                          www.partillekonst.se

                                                                             

 

Medlemsbrev februari 2014

 

Nästa utställning

Vernissage lördagen den 1 mars. Utställningen pågår t.o.m. söndagen den 16 mars.

Kerstin Danielsson, keramiker och formgivare. Utbildad vid Rhode Island School of Design Providence i USA 1961- 1965, numera verksam i Örby i Marks kommun. Kerstin arbetar med stora kärl och urnor, hon är en av våra främsta keramiker och finns representerad bl a på Nationalmuseum och Röhsska.

Annakajsa Wahlstedt Russel målar i olja och akryl. Hon har sin ateljé i Utbynäs. Annakajsa är utbildad på Konstfack i Stockholm. Hon har haft många utställningar både i Sverige och utomlands.

Björn Bernström är akvarellmålare från Hultsfred, numera verksam i Hilleshög på Färingsö. Björn har haft ett flertal separatutställningar. Björn driver egen kursverksamhet och håller uppskattade föreläsningar och workshops

Konstresa till Borås tisdagen den 27 maj

Buss avgår från Kommunhusets parkering kl. 10.00. Vi besöker Abecita Konstmuseum, där vi först får kaffe och sedan blir det guidning av två fotoutställningar och den del av museets permanenta utställning som visas för tillfället. Vi fortsätter till Textile Fashion Center, där vi äter valfri dagens rätt med dryck och kaffe. Textilmuseet som återinvigs den 23 maj ligger inom centret. Vi kommer att vara bland de första besökarna och där får vi en guidad visning. Därefter åker vi hemåt och beräknas vara åter ca kl. 17.00. Kostnad: 500 kr per person. Anmälan från den 18 februari kl. 10.00 till Eva Hall tel.  0703-460496 eller på email e.g.hall@telia.com. Resan betalas mellan den 10 och 25 mars till pg 12 48 32-7

Medlemslotteriet. Samtliga konstverk som ingått i lotteriet visas lördagen den 22 februari kl. 12-15. Utlämning av vinster sker dagen efter. Ej avhämtade vinster den 27 april återgår till föreningen.

Årsmötet äger rum på Slottet tisdagen den 25 februari kl. 1800. Kallelse, dagordning, verksamhetsberättelse, ekonomisk rapport och valberedningens förslag bifogas. Anmälan om deltagande senast den 20 februari till britta.ridelberg@telia.com eller per tel. till Karin Lindbeck 031-26 41 89.

 Kammarkonsert på Slottet i samarbete med Kultur och Fritid och Partille Hembygdsförening lördagen den 8 mars kl. 1700. Operasångerskan Cecilia Wallinder och pianisten Emma Runegård framför kammarmusik från 1700-talet fram till idag. Entré 100 kr inkl fika.

Partille Hemslöjds-  och  Konsthantverksförening anordnar utställning och försäljning den 5– 6 april och den 12-13 april på Slottet.

Konstriket återkommer i påsk med utställning på Slottet och konstrunda.

Konstcirklar

Vårens cirklar har startat och anordnas numera i samarbete med Sensus studieförbund. Nästa termin kommer cirkeldeltagarna att läsa om konstnären Öyvind Fahlström och en bok om fotokonst som handlar om Lee Miller.

Välkomna till våra kommande aktiviteter!

Hälsningar Styrelsen/

Birgitta Hällje
Ordf.                                                      

www.partillekonst.se