Medlemsbrev februari 2014
 
 

Januari 2014
 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                          www.partillekonst.se

                                                                             

 

 

Medlemsbrev januari 2014

God fortsättning på det nya året!

 

Medlemslotteriet. Vinnarlista och vinstförteckning bifogas. Visning av samtliga konstverk som ingått i lotteriet visas lördagen den 22 februari kl. 12-15. På bifogade vinstförteckning finns mer information. Grattis till er som vunnit!

Årsavgiften för 2014 är oförändrad. Inbetalningskort bifogas och vi ber dig betala senast den 15 februari. Mer information om avgiften finns i foldern som bifogas.

E-postadress. Om du inte tidigare lämnat den till oss så sänd den till sven.olofsson28bredband.net. Portokostnaderna är höga och vi har för avsikt att på sikt övergå till informationsbrev via internet till dem som kan ta emot. Det ger oss även möjlighet till snabbare information.

Utställning. Vi inleder året med en utställning av två konstnärers verk. Utställningen öppnar lördagen den 25 januari och pågår t o m söndagen den 9 februari.

Anders Hultman är verksam i Göteborg. Han arbetar i olja, gouache och akryl med naivistiskt måleri. Anders har ett förflutet som lärare och ägnar sig numera åt tradjazz och är ordförande i föreningen Classic Jazz Göteborg. Anders har haft många separata utställningar runt om i Sverige och deltagit i samlingsutställningar utomlands.

Martti Risku kommer från Torneå i Finland. Han kom till Sverige 1980 och är verksam i Bohus, där han har sin smedja. Martti arbetar med olika metaller. Han fick sin utbildning till smed på Terra Nova vid bygget av Ostindiefararen och sitt mästarbrev i konstsmide fick han 2011. Marttis konstsmide har belönats med flera utmärkelser och han har deltagit i ett flertal utställningar bl a i utställningen ”Slöjd” på Liljevalchs 2012.

Konstresa till Paris 31 mars – 4 april. Utförlig information om resan finns i bifogad resebeskrivning. Anmälan kan ske från den 20 januari kl. 10.00 till Kristina Dahlin tfn 031 – 44 27 70.

 

Konstcirklar

Vårens cirklar startar vecka 5 och denna termin studerar vi svenska skulptriser. Kontakta Gunnar Bergling på tel. 031-26 57 26 för anmälan och information. Tidigare deltagare som inte avböjt står kvar. Terminskostnaden är 310 kr inkl. boken Skulptriserna av Irja Bergström och omfattar 8 träffar med 3 studietimmar/gång.

Årsmötet äger rum tisdagen den 25 februari. Mer information kommer i nästa medlemsbrev.

Nästa ibladning sker måndagen den 10 februari kl. 1300.  I vår kommer vi endast att ha två utställningar.

 

Hälsningar Styrelsen /  Birgitta Hällje                                                             www.partillekonst.se