Medlemsbrev september 2012
 
 

September 2012
 

 

 

 

 

 

Medlemsbrev september 2012

 

Nästa konstutställning öppnar med vernissage lördagen den 6 oktober och pågår t.o.m. söndagen den 21 oktober.

Gudrun Blom från konstnärskollektivet Kanten I Göteborg arbetar för det mesta i blandteknik, akryl, äggoljetempera och olja i kontrasterande lager i flera färger. Detsamma gäller för såväl måleri som grafik. Bl.a. kommer hennes “vädermålningar” och en hel del grafik att finnas med på utställningen.

Birgitta Hilling är utbildad i silversmide HDK  i Göteborg. Hon driver ”Smedja Argentum” i en gammal skola i Spekeröd, där hon tillverkar smycken i silver med emalj, guld och stenar, både unika smycken, beställningsarbeten och serietillverkade. Många är säkert bekanta med hennes smycken i form av blåmusslor.

Bussresa till Halland tisdagen den 16 oktober

Vi besöker Ringsegården Konst & Café söder om Falkenberg med konst av Gunnar Brusewitz och Lars Jonsson. Här börjar vi med kaffe och smörgås. På väg till Mjellby Konstmuseum gör vi ett kort besök i Eftra kyrka, känd bl.a. för en altarmålning av Waldemar Lorentzon. Mjellby Konstmuseum har en nyöppnad utställning med Nils Dardel. Här finns också möjlighet att på egen hand äta något. Middagen på Laxbutiken blir först kl. 16.00.

Bussen avgår från Kommunhusets parkering kl. 08.30 och är åter ca kl. 18.00. I resans pris SEK 630 ingår bussresa, förmiddagskaffe, middag på Laxbutiken, entréer och guidade visningar. Bindande anmälan till Britta Ridelberg , tfn  031-266050, från måndagen den 1 oktober kl. 10.00. Betalning senast den 9 oktober till pg 12 4832-7.

Resegruppen planerar en resa till Rom i mars 2013. Mer om detta i kommande brev.

Höstmötet kommer att äga rum torsdagen den 8 november kl. 19.00. Inbjudan kommer i nästa brev.

Hemslöjds- och Konsthantverksföreningen anordnar Slöjdcafé på Slottet lördagen den 29 september kl. 11.00 – 15.00.

Välkomna till våra aktiviteter!

Styrelsen /

Birgitta          Hällje                                                                                                                                                                                          www.partillekonst.se