TIDIGARE UTSTÄLLNING

Bodil Magnusson
Peter Nilsson

Slottet   14/4 - 29/4  2012

Öppettider:  
Tisdag 12.00 - 15.00, 
torsdag 17.00 - 19.00, 
lördag och söndag 12.00 - 16.00.

Fri entré alla utställningsdagar

Så här lätt åker Du från Göteborg till våra utställningar.
Med buss (59, 510, 513, 514 eller 515) till bussterminalen Allum i Partille. Ca 100 meters promenad till Slottet.
Kör Du bil finns parkering vid Slottet eller i Allum.

 

 

 

Bodil Magnusson
bild / skulpturer i glas
hemsida: Bodil Magnusson

 

Jag arbetar med kallglas, gjutningar i kombination med metall och sten.

Jag är född och uppvuxen på en gård som ligger vid Seby gravfält på södra Öland. Jag har återvänt dit, bor och har nu min ateljé där.

Mitt konstnärliga uttryck är präglat av min miljö bland stenyxor och stensättningar. Jag arbetar med att undersöka och gestalta dels mitt eget men också vårt kollektiva ursprung, med arketyper och myter.
Jag arbetar bl.a. med Ikarosfigurer, amazoner, väktare och HäxÄnglar. Dessa figurer är ett slags budbärare eller visionärer i dialog mellan då och nu, mellan myt och verklighet, mellan dig och mig.

Senaste tiden har jag jobbat en del med gjutning i sandform. En serie jag kallar för ”Höga tankar” inspirerade av resor till Angkor Wat i Kambodja och till Egypten.

Jag arbetar också med ljusinstallationer i både stads- och landsbygdsmiljöer. Med ljuset, och ibland också med sång eller musikeffekter, lyfter jag fram nya visioner och stämningar på platser som för många är vardag. Jag vill försöka ge människor upplevelser och funderingar kring liv och existens.

 

 

 

 

 

 

Peter Nilsson
måleri
hemsida: Peter Nilsson

Jag bor med familjen i Mellbytorp på sydöstra Öland mellan Segerstad och Mellby. Mitt huvudsakliga uttrycksmedel är akvarell. Motiv och inspiration hämtas från Östersjön och de öländska strandängarna som ligger ett stenkast från ateljén. Här häckar rödspov, strandpipare, skärfläcka och ängshök. Under sommarnätterna hörs kornknarrens enträgna raspande och långt in på sensommaren även vaktelns märkliga taktfasta spelläte, likt en droppande vattenkran. I oktober drar vitkindade gäss och änder i åtskilliga tusental längs kusten.

Uppväxten i småländska Hultsfred och ungdomsåren i Fältbiologerna har också satt spår i mina bilder. Här återfinns såväl det småskaliga jordbrukslandskapets ängs- och betesmarker med spelflygande morkullor som den djupa, småländska granskogens små skogstjärnar och dess storlommar.

Vid sidan av måleriet är fågelskådningen mitt stora intresse. Förutom det dagliga skådandet på Öland har jag under årens lopp genomfört resor till bland annat Venezuela, Kenya, Namibia, Sydafrika, Gambia, Malaysia, Australien, Turkiet, USA och Medelhavsländerna.

 

 

 

 

 

 

 

 Besöksadress: 
Slottet (Partille Herrgård), Carlbergs allé.
Vägbeskrivning

 

 

 


Bodil Magnusson, "Häxängel", glasskulptur, 40x35 cm

 

 

 

 

 

  

Peter Nilsson, "Skedänder", akvarell, 35x55 cm