TIDIGARE UTSTÄLLNING

Lena Amstrand och
Sofia Bergman.

Slottet   26/1 - 10/2  2008

Öppettider:  
Tisdag 12.00 - 15.00, 
torsdag 17.00 - 19.00, 
lördag och söndag 12.00 - 16.00.

Fri entré alla utställningsdagar

Så här lätt åker Du från Göteborg till våra utställningar.
Med buss (Blå express, 59, 513, 514 eller 515) till bussterminalen Allum i Partille. Ca 100 meters promenad till Slottet.
Kör Du bil finns parkering vid Slottet eller i Allum.

 

 

 

Lena Amstrand
Styrsö
Måleri
hemsida: www.lenaamstrand.se


Lena Amstrand är både utbildad arkitekt och konstnär med utbildning bl a vid Gerlesborgsskolan akvarellakademi. I arkitektyrket arbetar man traditionellt med akvarellteknik, när skisser görs i färg, så kopplingen finns där.
 
Lena har under senare år allt mer ägnat sig åt friare akvarellmåleri med naturen som inspirationskälla. Att skildra ljus, väder, stämningar och vatten är det som intresserar henne mest. Lena bor på Styrsö och det är från västkusten de flesta motiven hämtas.

Lena Amstrand har ställt ut på ett stort antal gallerier främst i Västsverige. 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sofia Bergman
V Frölunda
Måleri och Glas
hemsida: www.sofiabergman.se


Sofia Bergman är född i Uppsala men numera bosatt i Göteborg. Efter konstvetenskapsstudier vid Uppsala universitet och dekoratörsutbildning var hon under många år verksam på reklambyråer.

Når Sofia målar fångas hon av färgskalan i tingens enkelhet och föredrar det nära och det enkla i tydliga former, bilder nära hennes egen verklighet som på Restenäsön utanför Orust.

När Sofia formger i glashyttan vill hon, att det skall finnas en funktion i det som formges. Magnoliakvistarna skall ha höga vaser och chokladpralinerna små bedårande karamellskålar.

Sofia Berman har ställt ut på gallerier i Stockholm, Paris, och på Gotland och Öland. 


 Besöksadress: 
Slottet (Partille Herrgård), Carlbergs allé.
Vägbeskrivning