TIDIGARE UTSTÄLLNING
 
Ardy Strüwer

Slottet   28 mars - 12 april  2009

Öppettider:  
Tisdag 12.00 - 15.00, 
torsdag 17.00 - 19.00, 
lördag och söndag 12.00 - 16.00.

Fri entré alla utställningsdagar

Så här lätt åker Du från Göteborg till våra utställningar.
Med buss (Blå express, 59, 513, 514 eller 515) till bussterminalen Allum i Partille. Ca 100 meters promenad till Slottet.
Kör Du bil finns parkering vid Slottet eller i Allum.
Ardy Strüwer

Paris / Stockholm
Måleri / grafik / glas

Ardy föddes i Batavia på Java för snart 70 år sedan.
Efter studier vid Kungliga Konstakademien i Haag flyttade han till Sverige och fortsatta studier vid Kungliga konsthögskolans grafiska avdelning i Stockholm.

I Paris har han arbetat i den kända grafiska ateljén Clot, Bramsen et Geroges och i New York arbetar han på American Atelier.

"Jag bodde i Sverige i trettio år, men upptäckte alltmer hur klimatet gjorde det svårare för mig att måla. Jag saknade ljuset för mycket och vintrarna var för långa."

Att vara målare är att fungera som optisk författare, säger Ardy. Att måla är att tala ögonens språk och betrakta målningen är att läsa i form och färg. Man kan se konst med flera ögon, sina egna och sitt hjärtas.

Ardy målar i explosiva färger, ofta i surrealistisk stil med återkommande motiv som kvinnoansikten. Hans bildvärld är fylld av orientalisk prakt, kvinnobesatthet och surrealistiska färgdrömmar, som är glimrande vacker och samtidigt rymmer skikt av trolldom och vanvett.

Internationellt har Ardy Strüwer blivit ett stort namn och han har haft utställningar i Europa och USA.

Han är representerad bl a på Moderna museet i Stockholm och Gemeente museum i Haag.

 Besöksadress: 
Slottet (Partille Herrgård), Carlbergs allé.
Vägbeskrivning