TIDIGARE UTSTÄLLNING

Gudrun Kellerman
Eva B Larsson

Slottet   3/3 - 18/3  2012

Öppettider:  
Tisdag 12.00 - 15.00, 
torsdag 17.00 - 19.00, 
lördag och söndag 12.00 - 16.00.

Fri entré alla utställningsdagar

Så här lätt åker Du från Göteborg till våra utställningar.
Med buss (59, 510, 513, 514 eller 515) till bussterminalen Allum i Partille. Ca 100 meters promenad till Slottet.
Kör Du bil finns parkering vid Slottet eller i Allum.

 

 
 

 

 

Gudrun Kellerman
Keramik, måleri
hemsida: Gudrun Kellerman

 

 

 

Gudrun föddes 1943 i Sölvesborg och bor nu i Knäred.

Hon är utbildad scenograf och konstnär. Efter en lång tids yrkesverksamhet som dekoratör är hon sedan 1976 heltidsarbetande konstnär.
Sin första ateljé "Bränd lera" öppnade hon i Stockholm. Gudrun Kellerman har ställt ut runt om i Sverige bl a i Södertälje, Norrköping, Kristianstad och Oxelösund. Hon arbetar både med måleri i olja på duk och med keramik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eva B Larsson
måleri
hemsida: Eva B Larsson

Jag bor på Brännö. Flyttade hit 24 mars 2010. Där har jag inrett ett av rummen till ateljé. Född och uppvuxen i Malmö och har sen 20-årsåldern bott i Majorna, Grimmered och Klippan (Gbg).

För sju år sen köpte jag pennor, färger och ritblock för att börja måla. Jag hade längtat och visste ju att som barn och tonåring var jag duktig på att återge det jag såg. Så besviken jag blev! Det fungerade inte alls. Anmälde mig till en kurs i akvarell på ABF för att försöka komma igång. Det gick framåt och jag målade hemma i källaren, gick på fler kurser och var med på min första samlingsutställning 2006.
På den vägen är det. Jag går på kurs ibland, målar på kvällar och helger. På resor tar jag med mig skissblock och tecknar i smyg av människor runt omkring mig. Snabba skisser. Jag tar även kort som sen inspirerar mig. Ofta börjar mina målningar med ett motiv som sedan suddas ut och blir till något helt annat än vad det var tänkt från början. Ibland är det färgerna som styr och motivet spelar mindre roll.
Jag varvar teknikerna akryl, akvarell, pastell, tusch och ibland kombineras teknikerna i samma målning. Jag lyssnar ofta på musik när jag målar. Det kan vara allt från klassiskt till hårdrock. Det är inte så viktigt att analysera mina bilder för mening och betydelse kan skifta från dag till dag, men ofta är det när jag bestämmer mig för titel som förklaringen kommer. Fast ibland ser andra sånt som inte jag själv ser!

 

 

 

 

 

 Besöksadress: 
Slottet (Partille Herrgård), Carlbergs allé.
Vägbeskrivning

 

 
Gudrun Kellerman, "Anka", keramik, höjd 20 cm

 

 
Eva B Larsson, "Frukost på altan", akryl, 80x80 cm