TIDIGARE UTSTÄLLNING
 
Per-Olof Netterblad och
Maria Christenson-Bernhardsson

Slottet   3 okt - 18 okt  2009

Öppettider:  
Tisdag 12.00 - 15.00, 
torsdag 17.00 - 19.00, 
lördag och söndag 12.00 - 16.00.

Fri entré alla utställningsdagar

Så här lätt åker Du från Göteborg till våra utställningar.
Med buss (Blå express, 59, 513, 514 eller 515) till bussterminalen Allum i Partille. Ca 100 meters promenad till Slottet.
Kör Du bil finns parkering vid Slottet eller i Allum.

 

 

 

 


Per-Olof Netterblad

Göteborg
Måleri
hemsida: Per-Olof Netterblad


Per-Olof är född 1949 och bosatt i Göteborg. Han har ställt ut hos oss tidigare, som nog de flesta kommer ihåg. Hans lista över separat- och samlingsutställningar är lång och han är representerad i Göteborgs Konstnämnd och i Kulturnämnderna i Skövde, Kungsbacka, Falkenberg och Kungälv.

Man förknippar gärna Per-Olof Netterblads måleri med hans kvinnokroppar, så fantastiskt målade i akvarell. Nu har hans traditionella måleri med former, mörker och ljus smugit sig in i en helt ny bildvärld. Scener med drag av teater.

Han älskar de rembrandtska ljusförhållandena, ljuset som man inte vet varifrån det kommer. Han säger själv "Det känns som jag är på väg någonstans". Samtidigt vill han utveckla det mångåriga modellmåleriet, som bottnar i krokiövningarna om måndagarna på Galleri Majnabbe.

Netterblad målar hemma i köket i Bagaregården, men blev nyligen medlem i Bildverkstaden i Mölndal. Han var grafisk konstnär från början efter att ha gått Hovedskous grafiska utbildning och skall ta upp tråden igen, men akvarellmåleriet släpper han inte.

 

 

 

 

 

Maria Christenson-Bernhardsson
Sävedalen
Måleri

Maria är född 1968 och bosatt i Sävedalen. Hon är yrkesverksam som konstnär och designer sedan 1995. Maria målar naivistiskt i akryl och akvarell.

Maria Christenson-Bernhardsson har deltagit i en mängd samlingsutställningar ända från 1992 men även haft flera separatutställningar.

Saker som inspirerar Maria är blommor, hus, trädgård, textil inredning mm och inspirationen hämtar hon från böcker, resor och kvarteret där hon bor.

Det är roligt att få visa en konstnär från vår egen kommun.


 

 Besöksadress: 
Slottet (Partille Herrgård), Carlbergs allé.
Vägbeskrivning

 

 

 

 

 


Per-Olof Netterblad, "Malus pi mila", akvarell, 50x64 cm

 

 

 

 


Maria Christensson-Bernhardsson, "Montmartre Paris", akryl, 50x50 cm